Familieopstellingen

In mijn aanpak ga ik uit van de invloed van de verbindingen die er zijn vanaf onze conceptie en de verbindingen die we in ons dragen vanuit de generaties voor ons. Alle verbindingen die er zijn, binnen in onszelf, met onze ouders, onze voorouders en onze omgeving. Zoals je bij leeftijdsherinnering kunt lezen, gaan we tijdens een leeftijdsrecessie terug naar de conceptie en indien nodig naar de generaties vóór ons. Belangrijk is om op jouw tijdlijn het moment aan te raken dat nu nog een belemmerende invloed heeft op jou, zonder dat je je dit bewust bent. Met behulp van het emotioneel kompas en de persoonlijke kenmerken kunnen we dan een onderliggend negatief emotioneel patroon inzichtelijk maken en met behulp van verschillende oefeningen kunnen we dit veranderen in een voor jou positief patroon, zodat er een positieve verbinding kan ontstaan. Daardoor kunnen we anders en positiever in het leven staan.

Familieopstellingen leren ons dat er wetmatigheden en verbindingen zijn die te maken hebben met onze positie en onze plek in onze familie en in onze stamboom/onze tijdlijn. We leren dat we onlosmakelijk verbonden zijn met onze huidige familie en met alle generaties die er vóór ons waren. Grondlegger van deze bijzondere methode is Bert Hellinger. Het is een prachtige manier van werken, waarbij wordt uitgegaan van het zielsniveau en van een familiegeweten waarbij iedereen een plek heeft. Alles en iedereen heeft zijn plek in en zijn invloed op ons bestaan, ook de niet-aanwezige familieleden, zoals mensen die zijn overleden, miskramen of te vroeg geboren baby’s die gestorven zijn. Zo kan het zijn dat wij de last in ons dragen van een familielid dat vóór ons geleefd heeft, of dat we de last van één van onze ouders dragen.

In een familieopstelling kunnen we de onderliggende dynamiek bij problematiek in beeld brengen (inzichtelijk maken) en wonderbaarlijke veranderingen tot stand brengen.

Ik gebruik deze methode soms in de praktijk, in combinatie met de lichaamsfeedback en integreer het in mijn eigen aanpak.