Trainingsaanbod

BreinGein

Breingein is een workshop voor kinderen, jongeren, (groot)ouders, opvoeders, kindercoaches, leerkrachten, Ib’ers en alle anderen, die privé of professioneel met kinderen en jongeren te maken hebben.

De naam BreinGein is ontstaan toen ik met leerlingen van groep 8 oefeningen deed ter voorbereiding op hun Citotoets en daarbij ook uitleg gaf over emoties en hoe het brein werkt. BreinGein is voor alle kinderen, uit alle culturen en is ook zeer geschikt ter ondersteuning bij kinderen die Nederlands al tweede taal hebben.

De workshop BreinGein gaat over de taal van de emotie, de taal van de fantasie en de taal van het verstand. Tijdens deze workshop leren de deelnemers over het belang van integratie tussen linker- en rechterbrein en hoe de taal van emotie en fantasie kunnen helpen communicatie en leren te bevorderen. Je krijgt handvatten en leert oefeningen om integratie te bevorderen en het hele brein in te schakelen. Leerprocessen kunnen makkelijker verlopen en kinderen komen tot betere prestaties.

In mijn aanpak is het belangrijk het hele kind in beeld te brengen en allereerst verbinding tot stand te brengen. De kennis over het brein is van onschatbare waarde om de sociaal emotionele ontwikkeling (SEO) van het kind te ondersteunen zodat het weerbaarder en evenwichtiger in het leven kan staan.

Ook kinderen geeft het inzicht om meer te weten over hun brein. Het helpt ze om makkelijker met hun emoties om te gaan. Kinderen kunnen al op zeer jonge leeftijd leren hun emoties te herkennen en er mee om te gaan. Ik geef ze informatie over het brein en leer ze oefeningen die helpen bij spannende en stressvolle situaties, zodat ze steviger in hun schoenen staan.

Kennismaken met deze werkwijze?
Ik verzorg presentaties en workshops op maat. Voor kinderen van groep 1 t/m 8 geef ik de workshop met aangepaste informatie en oefeningen. Heb je als school of als ouders interesse? Neem dan contact met me op. Al mijn presentaties en workshops zijn interactief!

Een greep uit wat er zoal aan bod zal komen.
Theorie

 • Uitleg over het rechter- en het linkerbrein
 • Het belang van integratie
 • Het boven- en benedenbrein

Praktijk

 • Oefeningen voor integratie
 • Lichaamsoefeningen
 • Creatieve voorstellingen
 • Symbolen
 • Tekenen
 • Muziek
 • EHBO kit voor emoties
tekeningen Barbara van Amelsfort

Achtergrond en bronnen van mijn werkwijze
Al meer dan 30 jaar werk ik met emoties en het brein als uitgangspunt. Ik begon in 1985 met educatieve kinesiologie, nu bekend onder de naam brain-gym. Mijn basisrecept heb ik vooral geleerd door mijn vele trainingen in de One Brain methode. BreinGein is een samenspel van mijn jarenlange ervaring en meerdere inspiratiebronnen die ik door de jaren heen ben tegengekomen, waaronder familieopstellingen, trancegerichte & narratieve therapie, IPNB (Interpersoonlijke Neurobiologie), het Lernhaus-Konzept en nog veel meer.

Meer weten of aanmelden?

Heb je interesse in een training/workshop of wil je meer informatie? Vul je gegevens in en ik neem contact met je op!

Meer informatie


  Meer trainingen / workhops

  Feedback op trainingen