Mijn werkervaring

Zelfstandige praktijk & cursuscentrum

Sinds 1991 ben ik zelfstandige en eigenaresse van de Skarabee, centrum voor persoonlijke begeleiding en training. Van 2009 tot 2018 heb ik daarnaast als kinesiologie- kindercoach op een basisschool gewerkt. Vanaf 2010 ontwikkel en geef ik eigen workshops en trainingen. Klik hier voor mijn aanbod van trainingen.

Trainer en opleider

Als trainer heb ik ruime ervaring: eerst als docent verpleegkunde en eind jaren ‘80 begon ik met het geven van Touch for Health en Edukinesiologie. Dit heb ik gedaan tot ik mijn eigen centrum opende. Van 1991 tot 2010 gaf ik de opleiding van Three In One Concepts®. Als facilitator gaf ik meermaals de basistraining (16 dagen) van Three In One en hun eendaagse cursussen. Als specialized trainer gaf ik daarna de vervolgtraining: deze bestond uit 4 blokken van vier dagen. Vanaf 1998 was ik Faculty en gaf ik de gehele training, op meerdere plekken. Naast dat ik de cursussen in Nederland aanbood, gaf ik ook training voor Three In One Concepts® in het buitenland. Ik heb o.a. in Duitsland, België, Spanje, Italië en Israël de vervolgtraining gegeven en mensen opgeleid tot Instructeur en Consultant. Van 2002 tot 2010 heb ik, op speciaal verzoek van de Daniel Whiteside (medegrondlegger van Three In One), als zijn vertegenwoordiger vervolgtrainingen gegeven in Tsjechië. In totaal heb ik meer dan 8000 uren training gegeven, voornamelijk in de training van Three In One Concepts®. In 2018 heb ik ook een tweedaagse over het Kindergezichten lezen verzorgd aan het IAK, instituut voor Kinesiologie, in Kirchzarten – Duitsland.

Co-teaching en samenwerking met grondleggers van Three In One®

Dit vond plaats in de periode van 1998 tot 2006. In 2003 werd ik op het Gala in Wenen gehonoreerd door de grondleggers met een plaquette voor mijn betrokkenheid en het mede vormgeven van trainingen en ontwikkelen van het werk.
Van 2010 tot 2013 heb ik mij, in samenwerking met Daniel Whiteside, nóg meer verdiept in de werking van de universele kenmerken (structuren en hun functie).

Organiseren symposium en presentaties geven

In 2014 heb ik mijn symposium ‘De Verbinding’ georganiseerd en een presentatie over het Emotioneel Kompas verzorgd. Op twee congressen (2012 en 2017) van het IAK (instituut voor kinesiologie) in Kirchzarten heb ik presentaties over het ‘Kindergezichten Lezen’ verzorgd. De jaardag voor Kinesiologie 2017 heb ik mede georganiseerd en daar een presentatie over ‘de verbindende kracht van emoties’ verzorgd.

Publicaties

In 2020 heb ik de Duitse vertaling van mijn boek ‘Kindergesichter Lesen’ in eigen beheer uitgegeven.
Ik ben schrijfster van het boek ‘Kindergezichten Lezen’.
Dit boek is in 2016 door Uitgeverij Panta Rhei op de markt gebracht.
In 2013 heb ik het Emotioneel Kompas uitgegeven.
Eerder heb ik in 1999 het boek ‘Zonder stress wordt leren makkelijk’ van Gordon Stokes (mede-grondlegger Three In One Concepts®) vertaald en in eigen beheer uitgegeven.

Vertaler en uitgever

Van 1996 tot 2010: vertalen, uitgeven en verzorgen van het Nederlandstalige cursus- materiaal van Three In One Concepts®, te weten: 6 boeken Basistraining – 7 werkboeken vervolgtraining – 3 handboeken Updates – 22 boeken voor eendaagse programma’s – Orchestrating 1 en 2 (dit zijn twee werkboeken met alle teksten en werktechnieken van Three in One: samen 640 pag).

Bestuurswerk

2000 – 2010: oprichter en voorzitter van de stichting Three In One Concepts® Nederland
2014: lid van de examencommissie van de NSK

Docent Verpleegkunde

1978 – 1991: praktijkbegeleider A- ziekenhuis en lid van een werkgroep voor stervensbegeleiding en euthanasie, docent bij opleiding thuiszorg, docent/begeleider bij dagopleiding voor verpleegkundigen (MBOV), docent verpleegkunde in een aantal verpleeghuizen, docent somatische verpleegkunde in Psychiatrisch ziekenhuis. Hoofd opleiding in een verpleeghuis. In dezelfde periode ook nog regelmatig parttime banen als verpleegkundige en avondhoofd in verpleeghuizen.

Verpleegkundige

1973 – 1976 A-verpleegkundige (part time banen)
1970 – 1973 leerling – verpleegkundige