Lichaamsfeedback

Feedback van het lichaam – nauwkeurig spiertesten

Om inzicht in emotionele en onbewuste processen van iemand te krijgen en deze in positieve zin te kunnen beïnvloeden, communiceer ik met het lichaam via nauwkeurig spiertesten.  Mijn werkwijze vindt zijn oorsprong in de One Brain® Methode

De persoon met wie ik werk houdt beide armen iets naar voren en deze duw ik met een zachte druk naar achteren. Het is de bedoeling dat je de armen op zijn plaats houdt en dus een hele lichte tegendruk geeft. Dit kost in principe geen enkele moeite.

Wanneer je aan iets denkt wat positief voor je is dan kan je deze druk moeiteloos tegenhouden. Wanneer je aan iets denkt wat negatief, emotioneel of stressvol is, dan verliest de spier even zijn vitaliteit en kan je de zachte druk niet tegen houden. Dit is heel bijzonder om te ervaren!

Uitleg

Spieren hebben een verbinding met de hersenen. De hersenen geven via het ruggenmerg en de zenuwen die hier vandaan vertrekken, informatie door aan de spieren. Ze geven signalen af waardoor de spier zich aanspant of ontspant. Je kunt dit ervaren als je schrikt of een vervelend bericht krijgt. De spieren reageren hierop door even te verslappen. De hersenen slaan al onze positieve en negatieve ervaringen op en bij nauwkeurig spiertesten kun je aan den lijve ervaren wat dit voor je betekent.

Het spiertesten zelf vindt zijn oorsprong in de toegepaste Kinesiologie. De lichaamsfeedback – het spiertesten zoals ik dat doe – is ontwikkeld binnen de One Brain Kinesiologie. Het werken met twee armen heeft te maken met de werking van of de verbinding tussen de twee hersenhelften. Het linkerbrein zorgt o.a. voor logica en detail, het rechterbrein zorgt o.a. voor emotie en creativiteit. Bij de lichaamsfeedback wil ik van beide breinhelften informatie, daarom nauwkeurig spiertesten met twee armen.