Trainingsaanbod

Kindergezichten lezen en de aard van kinderen beter begrijpen

Workshop voor kindercoaches, kindertherapeuten, leerkrachten, ouders en opvoeders. Kindergezichten lezen is een fascinerende manier om toegang te krijgen tot de belevingswereld van kinderen.

Kindergezichten lezen gaat over de taal van het gezicht. Tijdens deze workshop leer je hoe je op eenvoudige wijze toegang kunt krijgen tot de belevingswereld van kinderen, zodat je je benadering en je communicatie hierop kunt afstemmen. Je leert een gezicht ‘lezen’ door te kijken naar gezichtsvormen en wat deze je vertellen over de aard en de karaktereigenschappen van een kind.

                                Twee voorbeelden:
Aan de bolling van het voorhoofd kun je zien hoe een kind informatie opneemt en verwerkt.
Aan de breedte van het gezicht kun je zien of een kind snel in nieuwe situaties stapt of eerder wat voorbereiding nodig heeft.

In mijn boekje Kindergezichten lezen beschrijf ik 12 verschillende kenmerken, die ieder voor zich iets vertellen over een karaktereigenschap. Een vorm staat nooit op zich, maar vormt een samenspel met alle andere kenmerken die als geheel de eigenheid en individualiteit van een kind weergeven. De kenmerken kunnen helpen om verbinding met een kind te maken en je af te stemmen op hun aard en eigenheid. Hierdoor  kun je ze (nog) makkelijker begeleiden in hun ontwikkeling en hun eigen kwaliteiten. Praktijkvoorbeelden.

Het werken met kenmerken is geen methode of aanpak op zichzelf; het is een verrijking van en toevoeging aan je benadering en/of werkwijze die je reeds hanteert. Het geeft je een andere kijk op kinderen en je krijgt handvatten om:

  • (nog) makkelijker een relatie met een kind op te bouwen
  • je makkelijker in te kunnen voegen in de ervaringsstroom van kinderen
  • makkelijker contact te maken met hun persoonlijke kracht en kwaliteiten om zo hun individualiteit te versterken
  • de competentie en vaardigheden van kinderen ondersteunen en te versterken
  • makkelijker hun manier van leren te begrijpen

Tijdens de workshop maak je kennis met de kenmerken middels een PowerPoint presentatie, demonstratie en oefenen. Ik deel ook mijn ervaring in het werken met baby’s en jonge kinderen.

Lees ook mijn blog over gelaatkunde en kindergezichten lezen.

Meer weten of aanmelden?

Heb je interesse in een training/workshop of wil je meer informatie? Vul je gegevens in en ik neem contact met je op!

Meer informatie


    Meer trainingen / workhops

    Feedback op trainingen