Boek: Kindergezichten lezen

Ontdek een fascinerende manier om toegang te krijgen tot de belevingswereld van kinderen!
Dit boek is bedoeld voor iedereen die privé of beroepsmatig met kinderen en jongeren te maken heeft. Het geeft een andere kijk op kinderen en geeft handvatten om hen en jezelf op een andere manier waar te nemen.

Gezichten lezen is geen methode maar een toevoeging aan je werkwijze. Het is een kunst en het vereist training en oefening om er op een respectvolle manier mee om te gaan. Het boek is praktisch geschreven waardoor het mogelijk is er zelf mee aan de slag te kunnen. Uiteenlopende gezichtskenmerken worden beschreven, uitgelegd en verbonden met de aard en de karaktereigenschappen van het kind, en met behulp van duidelijke tekeningen geïllustreerd.

Aan de hand van deze universele kenmerken kun je leren:

  • je eigen kind en andere kinderen makkelijker te begrijpen;
  • je makkelijker in te kunnen voegen in de ervaringsstroom van kinderen;
  • makkelijker contact te maken met de persoonlijke kracht en kwaliteiten van kinderen;
  • begrip en respect op te brengen voor de individualiteit van kinderen;
  • vaardigheden van kinderen te ondersteunen of te versterken.

In deel 1 van dit boek vind je uitgebreide achtergrondinformatie over Alie en haar manier van werken, alsook tips om met gezichten lezen aan de slag te gaan. In deel 2 komen de gezichtskenmerken zelf aan de orde met uitleg en werking, praktijkvoorbeelden en verhelderende illustraties.

Gezichtskenmerken zijn vormen waar je naar kijkt, bijvoorbeeld de breedte van je gezicht. Aan de hand daarvan kun je o.a. zien of je meer of minder tijd nodig heb om dingen in je op te nemen of in nieuwe situaties te stappen.

Een vorm staat nooit op zich, maar vormt een samenspel met alle andere kenmerken die gezamenlijk de eigenheid en individualiteit van dat kind bepalen. Iedereen is uniek!

Ook is het mogelijk om een workshop te volgen om de kunst van het gezichten lezen in te voegen in je opvoeding of werkwijze.

Kindergezichten lezen in onder andere te koop bij: