Alie Relker

Zolang als ik me kan herinneren wil ik al mensen helpen. Ik ben een passievol en gedreven mens en ik wil met mijn WerkWijze een bijdrage leveren aan een kind- en diervriendelijke wereld waarin mensen met respect met elkaar en met de natuur omgaan.

Mijn naam is Alie Relker, ik ben in 1952 geboren en opgegroeid in Twente. Ik werd bij ouders geboren die mij beiden hun liefde voor de natuur hebben meegegeven.  Dit is de basis die ik ook steeds weer opzoek. In de natuur kom ik tot rust en kan ik de invloeden van alle media en nieuwberichten makkelijk buiten sluiten. Ik heb een gevoelige en intuïtieve aard.  Ik ben een creatief, eigenwijs en spontaan mens en meestal denk ik out of the box.

Sinds 1975 ben ik samen met mijn man Ton, hij is o.a. een creatief, begaafd en eigenwijs mens. Ook hij denkt out of the box. We ontwikkelen beide trainingen vanuit onze eigen kennis, ervaring en nieuwe inzichten. Hopelijk kunnen onze ideeën een bijdrage leveren tot meer begrip en tolerantie in onze samenleving. We zijn alle twee met pensioen, waardoor we naast het ontwikkelen en creatief zijn meer tijd nemen om in de natuur, weg van de weg, tot rust te komen en bij onszelf te zijn.

Toch voel ik me het meest mezelf als ik met ‘mijn werk’ bezig ben. Dit ervaar ik als ik een één op één sessie met iemand doe, of als ik met een groep aan de slag ga. Het lijkt wel alsof ik in het contact met de ander ook in verbinding kom en sta met wie ik ‘wezenlijk’ ben. Ik kom dan in verbinding met andere lagen van bewustzijn. Het woord ‘wezenlijk’ vind ik lastig te duiden, maar zo voelt het wel voor mij. Mijn werk is mijn Ikigai.

Mijn grootste passie heb ik gevonden, toen ik in 1988 in aanraking kwam met het werk van Gordon Stokes en Daniel Whiteside: Three In One Concepts®. Het was alsof ik thuis kwam. Daar heb ik mijn hart aan verpand, daar ben ik voor gegaan en daar ga ik nog steeds voor. Hun werk is de basis voor mijn huidige aanpak. Ik ben super dankbaar, dat ik zo vaak met ze heb kunnen samenwerken en dat ik zoveel van ze geleerd heb.

Het omgaan met mezelf en mijn eigen emoties is tot op de dag van vandaag een uitdaging. Ik kan me soms zo geraakt voelen als ik onrecht zie. Gelukkig heb ik prachtige tools, waarmee ik mijzelf en ook al zoveel andere mensen heb mogen helpen. Deze deel ik graag met anderen. Dit zal ik vooral doen in de vorm van workshops en training geven.

Ikigai

“Ikigai, het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven”. Ikigai is verborgen in ons binnenste en het vergt een geduldige verkenning om tot het diepste van ons wezen door te dringen en het te vinden”

“Een helder en duidelijk ikigai hebben, een grote passie, zorgt voor tevredenheid, geluk en betekenis in het leven”

Uit het boekje ‘Ikigai’ van Francesc Miralles en Hector Garcia