Alie Relker

Zolang als ik me kan herinneren wil ik al mensen helpen. Ik ben een passievol en gedreven mens en ik wil met mijn aanpak een bijdrage leveren aan een kind- en diervriendelijke wereld waarin mensen met respect met elkaar en met de natuur omgaan. 

Mijn naam is Alie Relker, ik ben in 1952 geboren en opgegroeid in Twente. Ik werd bij ouders geboren die mij beiden hun liefde voor de natuur hebben meegegeven. Dit is de basis die ik ook steeds weer opzoek. In de natuur kom ik tot rust en kan ik tot mezelf komen. Ik heb een gevoelige en intuïtieve aard. Ik ben een creatief, verbindend, emotioneel, sensitief, eigenwijs en spontaan mens en zoek meestal de niet gebaande paden.

Ik voel me het meest mezelf als ik met ‘mijn werk’ bezig ben. Dit ervaar ik als ik een één op één sessie met iemand doe, of als ik met een groep aan de slag ga. Het lijkt wel alsof ik in het contact met de ander ook in verbinding kom en sta met wie ik ‘wezenlijk’ ben. Ik kom dan in verbinding met andere lagen van bewustzijn. Het woord ‘wezenlijk’ vind ik lastig te duiden, maar zo voelt het wel voor mij.

Ik werkte als verpleegkundige en daarna als docent verpleegkunde. Ik verdiepte me al jong in alternatieve geneeswijzen en in mijn zoektocht kwam ik in 1985 in aanraking met kinesiologie. Ik werd instructeur in Touch for health en Edukinesiologie. Ik startte een praktijk en bleef leren en me ontwikkelen.

Mijn grote passie ‘mijn ikigai’ vond ik, toen ik in 1988 in aanraking kwam met het werk van Gordon Stokes en Daniel Whiteside: Three In One Concepts® met de One Brain® methode. Het was alsof ik thuis kwam. Daar heb ik mijn hart aan verpand, daar ben ik voor gegaan en daar ga ik nog steeds voor. In 1991 opende ik mijn centrum de Skarabee om de trainingen van Three In One aan te bieden.

Ik werd facilitator, instructeur, hoofdopleider en vertegenwoordiger van het werk van Gordon en Daniel in Nederland en in meerdere Europese landen. Door het sterven van Gordon (2006) en Daniel (2013) was het voor mij niet meer mogelijk binnen de organisatie te blijven werken. In feite kon ik hun werk niet meer doen en zocht naar mogelijkheden om mijn passie te blijven volgen. Ik ontwikkelde het Emotioneel Kompas en schreef mijn boek Kindergezichten lezen. Ik ben super dankbaar dat ik zo vaak met ze heb kunnen samenwerken en dat ik zoveel van ze geleerd heb. Mijn werkwijze is ontstaan uit hun erfgoed en is de basis voor mijn huidige aanpak.

Het voelt als mijn missie om meer bewustzijn en aandacht voor emoties te ontwikkelen. Ik wil ook graag handvatten aanreiken hoe je makkelijker met emoties om kunt leren gaan. Vanuit al mijn ervaringen en inzichten en alles wat ik nog steeds mag leren heb ik de training A.L.I.E.S. WerkWijze ontwikkeld. Met mijn aanpak krijg je mogelijkheden om een moment in de tijd aan te raken, waar een belemmerend patroon is ontstaan en om emotionele, onbewuste, en lichaamsprocessen in positieve zin te beïnvloeden.

Ik ga er van uit dat er een innerlijke emotionele respons meespeelt in iedere levens situatie. En daarbij vind ik het belangrijk om aan te geven dat ik er van uitga dat onderliggende (ontkende) emoties altijd meespelen bij problematiek.

Het omgaan met mezelf en mijn eigen emoties is tot op de dag van vandaag een uitdaging. Ik kan me soms zo geraakt voelen als ik onrecht zie. Gelukkig heb ik prachtige tools, waarmee ik mijzelf en ook al zoveel andere mensen heb mogen helpen. Deze deel ik graag met anderen.

Mijn werk is mijn ‘Ikigai’

Wil je meer weten over mij lees dan het interview van Per Janssen met mij voor zijn project ‘op bezoek bij’ op 6 april 2024. Hierin vertel ik wat over mijn leven, mijn passie en mijn visie.

Of kijk dan bij mijn Werkervaring en Opleidingen en leerervaringen.

Ikigai

“Ikigai, het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven”. Ikigai is verborgen in ons binnenste en het vergt een geduldige verkenning om tot het diepste van ons wezen door te dringen en het te vinden”

“Een helder en duidelijk ikigai hebben, een grote passie, zorgt voor tevredenheid, geluk en betekenis in het leven”

Uit het boekje ‘Ikigai’ van Francesc Miralles en Hector Garcia