Wij zijn Alie zeer dankbaar voor haar hulp.

Via een vriendin hoorden wij over Alie, wat ons aantrok was dat onze dochter niet enorm hoefde te praten maar dat Alie ’met haar lichaam’ communiceerde. Ik zal eerlijk zeggen dat ik het allemaal erg vaag vond klinken maar mijn vriendin was erg positief.

Graag deel ik onze ervaringen met de praktijk van Alie Relker wiens hulp wij ingeroepen hebben in schooljaar 2009/2010.

Toen onze oudste dochter in groep zes zat en 9 jaar was, kreeg zij last van nerveuze trekjes. Onze dochter is een jonge leerling is een enorme perfectionist en is bovendien zeer gevoelig. De zenuwtics uitten zich door het plukken van haar wenkbrauw haren, later ging zij ook haar wimpers eruit trekken. Dit werd zo erg dat zij op een gegeven moment geen gezichtshaar meer over had.

We maakten een afspraak en konden al snel terecht. Alie legde nauwkeurig aan onze dochter uit wat er zou gaan gebeuren, hierdoor stelde ze haar gerust en was de sfeer al gauw ontspannen en veilig.  Alie ’communiceerde’ met onze dochter en vertelde vervolgens wat er volgens haar aan de hand was. Wij herkenden ons kind hierin, het was net of er een puzzelstukje op z’n plek viel. Onze dochter kreeg een tekenoefening mee en een flesje met druppeltjes die ze kon innemen. Alie legde ons ook uit dat we een sensitief kind hadden dat zeer gevoelig is voor sfeer, ook deze opmerking was zeer raak en hielp ons met het begeleiden van onze dochter.

Tot mijn verrassing, is onze dochter na deze eerste sessie bij Alie direct gestopt met het plukken van haar wenkbrauwen en wimpers. Ze nam trouw haar druppels en door de conclusie van Alie, wisten wij waar het pijnpunt zat en konden we haar beter steunen. Ook al weet ik niet precies wat Alie nu precies doet, ze legt haar vinger op de juiste plek en kan zeer goed duiden wat er speelt bij een kind en waar hij of zij zich zorgen over maakt. Onze dochter voelde zich gehoord en gesteund en was enorm geholpen door de behandeling bij Alie, we zijn nog twee keer teruggegaan hoewel de eerste keer eigenlijk al afdoende was. Wij zijn Alie zeer dankbaar voor haar hulp.

Meer berichten