Onze energie stroomt weer in dezelfde richting en daar ben ik Alie heel dankbaar voor!

Wij kwamen voor het eerst bij Alie toen onze zoon van 6 jaar tegen problemen aanliep op school, groep 3. Hij was boos, gefrustreerd en maakte veel ruzie met leeftijdsgenoten en de juffen en meesters. School riep ons regelmatig bij zich om te praten.

Thuis voelde hij zich ook snel aangevallen en onbegrepen.Toen hij 2,5 was heeft hij de ziekte van Non Hodgkin gehad en 7 maanden in het ziekenhuis gelegen. In die tijd was ik of mijn man dag en nacht bij hem, hij werd ontzettend verwend met cadeautjes en aandacht door al het bezoek en familie. De periode daarna, toen hij beter was, was het lastig voor hem om het weer met een normale portie aandacht te doen. Wij dachten dan ook dat de boosheid die zich in groep 3 uitte, mogelijk met de ziekenhuisperiode te maken had. Ik werd door een collega gewezen op de kinesiologie en via internet kwam ik op de site van Alie. Toen ik haar belde en kort uitlegde wat er speelde op school zei ze dat ze ons waarschijnlijk wel kon helpen.

Kort daarop maakten we een afspraak. Het voelde meteen heel gemakkelijk en ontspannen. Onze zoon was die eerste keer ook erg op zijn gemak bij haar. Hij mocht lekker tekenen, ze praatte een beetje met hem om hem op z’n gemak te stellen en af en toe moest hij even voor haar komen staan voor de spiertestjes, met zijn armen praten noemde ze dat. Ze kwam direct uit bij een blokkade die ontstaan was toen hij 20 maanden was, dus niet bij de ziekenhuisperiode. Voor mij viel toen al veel op zijn plaats. Toen mijn zoon 20 maanden was kreeg hij een broertje. Hij had het daar moeilijk mee en was erg jaloers. De baby sliep niet erg goed en vroeg veel aandacht. Mijn oudste zoon trok in die tijd erg naar zijn vader toe. De echte problemen openbaarden zich misschien pas duidelijk in groep 3 op school maar zelf had ik heel eerlijk al veel langer al het gevoel dat er hem iets niet lekker zat. Al voordat hij ziek werd. Het was alsof iets hem en mij in de weg zat waardoor ik hem niet goed aanvoelde. Waardoor een knuffel van hem anders aanvoelde dan een knuffel van mijn andere zoontje. Ik hield zeker niet minder van hem, maar iets blokkeerde ons waardoor het soms “niet echt” aanvoelde en ik me snel ergerde. Als hij baldadig of pesterig deed tegen zijn broertje kon ik ook niet goed tot hem doordringen. Nadat Alie haar “ding” gedaan had, ik zie dat als het opheffen van blokkades in iemands energie voelde ik dat er iets wezenlijks veranderd was, het was alsof ik mijn kind weer helemaal terug had, de energie en de liefde konden weer stromen tussen ons. Zoiets bijzonders had ik nooit durven verwachten.

Na ons bezoek aan Alie, zeiden ze de volgende dag dat het bijzonder goed gegaan was op school, dat hij bijzonder rustig was geweest en gezellig. Dat bevestigde voor mij al helemaal dat ik het me niet maar verbeelde. Ik heb Alie die dag daarna gebeld om te vertellen wat er gebeurd was en te vragen hoe dat na 1 sessie had gekund. Fijn dat ik haar gewoon nog even kon bellen met mijn vragen. De periode daarna zijn we nog een aantal keer terug geweest als ik merkte dat hij een beetje terugviel. Alie had al gezegd dat ze het mogelijk een paar keer moest “aanraken”. We zijn in totaal 3 keer geweest. Daarna was het niet meer nodig. Ze raadde ons ook het boek “het hele brein het hele kind” aan en dat heeft ons ook goed geholpen. Alie geeft een flinke duw in de goede richting en zet de deuren open maar je zorgt er daarna zelf voor dat je niet in oude patronen vervalt. Ook daar geeft ze je goede handvatten voor. We zijn nu dat ik dit verslag schrijf bijna een jaar verder. Het gaat nog steeds heel goed met onze zoon, nu in groep vier. De relatie met mijn zoon is fijn en onze energie stroomt weer in dezelfde richting en daar ben ik Alie heel dankbaar voor!

Meer berichten