Er op terugkijkend: ik raad de therapie absoluut aan!

Ons dochtertje van 4 was vanaf haar geboorte een zeer angstig meisje. Zodanig dat zelfs eten en poepen haar angstig maakte en ze dat dus liever niet deed. En altijd maar ziek.

Bij de kleinste verandering in haar dagelijkse ritme (dat kon al een hele dag bezoek over de vloer zijn), werd ze steevast flink ziek. Als moeder piekerde ik me suf: hoe kan het dat ze zo angstig is? We hadden al veel (medische en therapeutische) wegen met haar bewandeld. De methodiek van Alie is voor mij erg “vaag”. Hoe vaak ik de tekst op haar website lees, of hoe ze me het ook uitlegt, ik snap nog steeds niet goed hoe het werkt en of het kan werken. Maar de “gewone” paden hadden we al zonder succes bewandeld, dus laten we het maar proberen.

Mijn dochtertje voelt zich direct bij Alie op haar gemak, beantwoordt haar vragen en werkt goed mee. De oefeningen die ze krijgt en die we thuis moeten herhalen, vindt ze leuk. Het lijkt of ze begrijpt of voelt dat dit haar gaat helpen. Na 3 bezoekjes nemen we afscheid. Ik ben nog steeds wat sceptisch. Het lijkt wel wat veranderd te hebben, maar dat denk ik vaker nadat we weer iets nieuws hebben geprobeerd en misschien zie ik alleen maar wat ik wil zien of is dit een toevallige fase.

Nu, een jaar later, zie ik toch duidelijk dat de aanpak van Alie het tij heeft gekeerd. Het is geen verandering geweest van de 1 op andere dag, maar vanaf haar bezoekjes is het eigenlijk steeds beter gegaan en hebben we nu een totaal ander kind: vrij, open, enthousiast, ze eet en poept en is zelden meer ziek. Ze slaapt nog steeds iedere avond met “de Skarabee” onder haar kussen (een steentje dat ze van Alie heeft gekregen, dat haar zou ‘helpen’ om beter te poepen). Dit steentje lijkt haar heiliger dan haar knuffel, en als ze soms nog wel eens een kleine terugval heeft en ze raakt weer geobstipeerd, zegt ze altijd dat dat komt omdat haar steentje die nacht niet goed onder haar kussen heeft gelegen. Dit is echt vanuit haar eigen gevoel, wij hebben dit nooit zo benadrukt. Ik ben daarom erg blij dat Alie ons heeft geholpen. Het resultaat is niet van de één op de andere dag direct zichtbaar, maar er op terugkijkend: ik raad de therapie absoluut aan!

Meer berichten